Менюто на БЛАГИНА за юни

Здравейте приятели,

Често в топлите юнски дни нямаме желание да се въртим дълго около печката и предпочитаме да хапнем нещо малко, вкусно и лесно за приготвяне.

Предлагаме ви три такива ястия, които не отнемат много време да бъдат сготвени, а задоволяват и най-изискания вкус :-).

Микс от гъби на тиган с яйце върху препечен пълнозърнест хляб

В микса от гъби има прясна манатарка, пачи крак и булка. Задушени са с чесън, масло, вино, розмарин и копър.

Яйцето е „обърнато“ върху препечена филийка пълнозърнест хляб, приготвен с квас и семена.

Тиквички със сирене грюер и чери домати на фурна

Тиквичките са нарязани на шайби, а богатият аромат на сиренето грюер се разстила нежно върху тях. Печените доматчета чери придават една допълнителна нотка сладост.

Комбинира се чудесно със салата Снежанка / ние я приготвяме с домашно овче мляко, краставици, чесън и копър от нашата градина/.

Свинска пържола с италианска доматена салца

Тази уникална доматена салца научих когато бях на остров Сардиния. Местните хора я приготвяха с пресни домати, босилек, чесън, пармезан и зехтин. Пасираха всичко и след това всеки топеше нетърпеливо залци хляб.

Предлагам ви да я комбинирате с нарязана на лентички свинска пържола и препечени филийки.

Пожелавам добър апетит!

Ваша БЛАГИНА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: