Здравейте приятели,
Често в топлите юнски дни нямаме желание да се въртим дълго около печката и предпочитаме да хапнем нещо малко, вкусно и лесно за приготвяне.
Предлагаме ви три такива ястия, които не отнемат много време да бъдат сготвени, а задоволяват и най-изискания вкус :-).
Микс от гъби на тиган с яйце върху препечен пълнозърнест хляб

В микса от гъби има прясна манатарка, пачи крак и булка. Задушени са с чесън, масло, вино, розмарин и копър.
Яйцето е „обърнато“ върху препечена филийка пълнозърнест хляб, приготвен с квас и семена.
Тиквички със сирене грюер и чери домати на фурна

Тиквичките са нарязани на шайби, а богатият аромат на сиренето грюер се разстила нежно върху тях. Печените доматчета чери придават една допълнителна нотка сладост.
Комбинира се чудесно със салата Снежанка / ние я приготвяме с домашно овче мляко, краставици, чесън и копър от нашата градина/.
Свинска пържола с италианска доматена салца

Тази уникална доматена салца научих когато бях на остров Сардиния. Местните хора я приготвяха с пресни домати, босилек, чесън, пармезан и зехтин. Пасираха всичко и след това всеки топеше нетърпеливо залци хляб.
Предлагам ви да я комбинирате с нарязана на лентички свинска пържола и препечени филийки.
Пожелавам добър апетит!
Ваша БЛАГИНА