Едно пиле – три ястия (менюто на БЛАГИНА за март)

Здравейте приятели,

……. „Пилешка супа за душата” ще докосне нежните струни във вашата душа и ще предизвика милион усмивки. Ще ни помогне да не забравяме истинските ценности в живота – любовта, общуването и благодарността. Това са житейски истории, проникнати от мъдрост и надежда, повдигащи духа в мигове на угнетеност и отчаяние……..

Прочетох книгата на един дъх. И дали вдъхновена от нея или от факта, че се сдобих с истинско пиле, попаднах в кулинарния вихър и сътворих мартенското меню 🙂

Както се досещате първото, което сготвих беше класическа ПИЛЕШКА СУПА.

Рецепта няма да споделям, защото всички си я приготвяме вкъщи, особено в по-студените зимни дни. Старите баби са казали – при настинка – топла пилешка супа! Ще спомена само, че за нея използвах гърдите, крилата, шията и задната част.

За пилешките филета и бутчета реших да проявя повече кулинарно творчество.

РУЛЦА ОТ ПИЛЕШКИ ФИЛЕТА ПЪЛНЕНИ СЪС СПАНАК И СМЕТАНА – сервирах тази нежна вкусотия върху картофено пюре с нарязани печени пиперки. Рецептата можете да намерите на blagina.bg в рубриката Рецепта на месеца.

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА – рецептата взаимствах от Рик Стайн, който при посещението си във Франция приготви пълнеж от задушени гъби, кашкавал, крема сирене и мащерка и запече бутчетата за 25 минути на 200 градуса. Тъй като използвах замразени манатарки, тези, които не сложих в пълнежа сервирах с настърган пармезан като гарнитура към бутчетата.

За десерт предложих отново класика – ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ с топка сладолед.

С пожелание за хубав и успешен месец!

Бъдете здрави!

Ваша БЛАГИНА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: