
Здравейте приятели,
Дойде време да кажем довиждане и на февруари! Не беше типичният зимен месец, подари ни много топли дни и слънце. Снегът, на който се порадвахме за кратко, се отдръпна бързо високо в планината.


В някои февруарски утрини слънцето надничаше предпазливо по изгрев, а в други ни пленяваше с пурпурнитите украски, които рисуваше по облаците.


Природата започна постепенно да се събужда.
В градината се усмихнаха шарени минзухари, а лалетата показаха нетърпеливи връхчета в цветарника.



Благодарение на хубавото време успяхме да започнем и подготовката в голямата градина за последващо садене на лавандула.

Но да се върнем вкъщи. Имаме нов член на семейството – котаракът Майрон II 🙂

Както казват съседи и приятели – във вашата къща котка да си :-).
А иначе професионалната подготовка по специалността хлебар – сладкар е в разгара си. С момичетата от екипа творим всякакви чудни франзели, питки, чабати, багети и многозърнести здравословни хлябове.


Мотото, което следваме е – НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА!
Вкъщи питките бързо се превърнаха в апетитни бургери с бекон, горгондзола, рукола и карамелизиран лук 🙂

И докато съм на кулинарна вълна да покажа още малко от февруарското ни меню.
Започвам с една класика – свинско с кисело зеле. Не искам да се хваля, но киселото ни зеле тази година е чудесно! Няма да се впускам в подробности за ползите от него 🙂

Едно пиле, което се превърна в топла пилешка супа и запечени бутчета с картофи.


И понеже сме по-скоро фенове на рибата отколкото на месото, не пропуснахме да си приготвим и един пресен лаврак.

Надявам се и вашият февруари да е бил хубав и вкусен!
Бъдете здрави!
Ваша БЛАГИНА
