
КРЕМ ПИТА (рецепта от стария тефтер)
Продукти:
- 1 опаковка къпани кори за баница
- 1 1/2 л прясно мляко
- 6 големи яйца
- 90 г брашно
- 400 г захар
- 1 пакет ванилия
- 90 г меко масло
Приготвяне:
- Корите накъсайте на парчета и запечете във фурната.
- За крема разбийте яйцата, захарта, ванилията, брашното и 200 мл мляко. Добавете останалото мляко и на средно силен котлон, при непрекъснато бъркане сварете крем. Оставете да се охлади покрит с фолио до 40-50 градуса. Прибавете маслото и разбъркайте до хомогенност.
- В тава с размер 30 х 20 см редете слой начупени кори, слой крем. Гарнирайте с настърган шоколад и ягоди.
От любими рецепти
Ястия с месо – свинско, пилешко, кайма






Безмесни ястия – зеленчуци, яйца и сирена





Десерти – торти, чийзкейкове, кремове, мъфини, кексове







