РЕЦЕПТИ

КРЕМ ПИТА (рецепта от стария тефтер)

Продукти:

  • 1 опаковка къпани кори за баница
  • 1 1/2 л прясно мляко
  • 6 големи яйца
  • 90 г брашно
  • 400 г захар
  • 1 пакет ванилия
  • 90 г меко масло

Приготвяне:

  1. Корите накъсайте на парчета и запечете във фурната.
  2. За крема разбийте яйцата, захарта, ванилията, брашното и 200 мл мляко. Добавете останалото мляко и на средно силен котлон, при непрекъснато бъркане сварете крем. Оставете да се охлади покрит с фолио до 40-50 градуса. Прибавете маслото и разбъркайте до хомогенност.
  3. В тава с размер 30 х 20 см редете слой начупени кори, слой крем. Гарнирайте с настърган шоколад и ягоди.

Ястия с месо – свинско, пилешко, кайма

Безмесни ястия – зеленчуци, яйца и сирена

Десерти – торти, чийзкейкове, кремове, мъфини, кексове

%d блогъра харесват това: