РЕЦЕПТИ

ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ ПИЯНА ВИШНА

Съставки:
  • 350 г тъмен шоколад /използвах с 85% какао/
  • 125 г пудра захар
  • 1 с. л. какао на прах
  • 10 с.л. вишновка /използвах домашна/
  • 125 г меко масло
  • 200 г смлени лешници
  • За декорация – шоколадови пръчици
  • За пълнеж – вишни от вишновката
Приготвяне на бонбоните:
  1. В купа смесете надробения шоколад, какаото, лешниците и пудрата захар;
  2. Прибавете мекото масло и добре разбъркайте. Започнете да добавяте вишновката лъжица по лъжица. Някои хора не обичат силен аромат и вкус на алкохол. Опитвайте и когато ви се стори, че е достатъчно, спрете да сипвате.
  3. Поставете шоколадовата смес в хладилник за 1 час;
  4. С помощта на чаена лъжица започнете оформянето на топчета. В средата слагайте парче вишна;
  5. По желание декорирайте с шоколадови пръчици, какао, пудра захар, крокант;

Ястия с месо – свинско, пилешко, кайма

Безмесни ястия – зеленчуци, яйца и сирена

Десерти – торти, чийзкейкове, кремове, мъфини, кексове

%d блогъра харесват това: