РЕЦЕПТИ

РЕЦЕПТА НА МЕСЕЦА

Сладкиш с малини, къпини и бадемов меренг

Продукти:

За тестото:

  • 6 яйца
  • 150 г захар /използвам сурова тръстикова захар/
  • щипка сол
  • 125 г брашно /използвам спелта/
  • 180 г смлени бадеми

За пълнежа:

  • 600 г малини
  • 600 г къпини
  • 75 г малиново желе/конфитюр

За меренга:

  • 5 белтъка
  • 175 г захар /използвам сурова тръстикова захар/
  • 4 капки бадемова есенция
  • 3 с.л. филирани бадеми
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте пенообразно жълтъците с 2 с.л. вода и 50 г захар. Белтъците разбийте на твърд сняг. Прибавете постепенно захарта и ръзбивайте още около 4 мин. Добавете белтъците към жълтъците. Смесете брашното и смлените бадеми. Разбъркайте внимателно с яйчения крем.
  2. Тестото изсипете в постлана с хартия за печене правоъгълна тава. Печете на средната шина за около 12 минути. Увеличете температурата на фурната до 250 градуса.
  3. Изчистете малините и къпините. Подгрейте желето/конфитюра и го нанесете върху охладената основа. Отгоре разпределете равномерно плодчетата.
  4. Белтъците за меренга разбийте до твърд сняг. Постеренно добавете захарта и бадемовата есенция. Бъркайте докато захарта напълно се разтвори.
  5. Разпределете меренга върху плодовете. Поръсете с филираните бадеми и печете до златисто-кафяво за около 4 минути. Нарежете на парчета и сервирайте.

Ястия с месо – свинско, пилешко, кайма

Безмесни ястия – зеленчуци, яйца и сирена

Десерти – торти, чийзкейкове, кремове, мъфини, кексове

%d блогъра харесват това: