
ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ ПИЯНА ВИШНА
Съставки:
- 350 г тъмен шоколад /използвах с 85% какао/
- 125 г пудра захар
- 1 с. л. какао на прах
- 10 с.л. вишновка /използвах домашна/
- 125 г меко масло
- 200 г смлени лешници
- За декорация – шоколадови пръчици
- За пълнеж – вишни от вишновката
Приготвяне на бонбоните:
- В купа смесете надробения шоколад, какаото, лешниците и пудрата захар;
- Прибавете мекото масло и добре разбъркайте. Започнете да добавяте вишновката лъжица по лъжица. Някои хора не обичат силен аромат и вкус на алкохол. Опитвайте и когато ви се стори, че е достатъчно, спрете да сипвате.
- Поставете шоколадовата смес в хладилник за 1 час;
- С помощта на чаена лъжица започнете оформянето на топчета. В средата слагайте парче вишна;
- По желание декорирайте с шоколадови пръчици, какао, пудра захар, крокант;
От любими рецепти
Ястия с месо – свинско, пилешко, кайма






Безмесни ястия – зеленчуци, яйца и сирена





Десерти – торти, чийзкейкове, кремове, мъфини, кексове







