Ягодов чийзкейк (Швейцарска рецепта)

Здравейте приятели,

Предлагаме ви неустоим чийзкейк по швейцарска рецепта. В сезона на свежите ягоди се насладете на нежен вкус на бадеми, лек пълнеж от крема сирене и сметана, допълнени с аромат на маточина!

Ето и рецептата:

Продукти:

  • 125 гр масло
  • Щипка сол
  • 4 жълтъка
  • 150 гр захар /използвам сурова тръстикова захар/
  • 800 гр крема сирене /използвам Филаделфия оригинал и с кисело мляко/
  • 150 гр заквасена сметана
  • Настъргана кора на 1 лимон
  • 1 ч.л. ванилия на прах или ванилова паста
  • 4 белтъка
  • 500 гр ягоди
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 с.л. сок от лимон
  • Стръкче мента или маточина за декорация

Приготвяне:

  1. Постелете дъното на форма за торта /26 см/ с хартия за печене.
  2. Сложете бисквитите амарети в найлонов плик и с помощта на точилка фино натрошете.
  3. Разтопете маслото в малка тенджера. Прибавете трохите от бисквитите и щипката сол и объркайте хубаво. Разстелете по дъното на формата и пригладете с помощта на лъжица. Поставете формата в хладилник за 30 минути.
  4. Загрейте фурната на 150 градуса. Режим обдухване не се препоръчва.
  5. Разбийте кремообразно жълтъците и захарта. Добавете крема сиренето, сметаната, кората на лимона и ванилията и разбъркайте добре. Най-накрая прибавете разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипете сместа в охладената форма за торта.
  6. Печете чийзкейка в предварително загрятата на 150 градуса фурна на втората релса отдолу за 75 минути. Извадете и оставете да се охлади за 3 часа.
  7. Почистете ягодите и ги нарежете на шайби. Поставете ги в купа, поръсете с пудра захар и лимонов сок и внимателно объркайте.
  8. Извадете чийзкейка от формата, декорирайте с ягоди и листенца от билките и сервирайте.

Добър апетит!

Ваша БЛАГИНА :-))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: