Здравейте приятели,
Предлагаме ви неустоим чийзкейк по швейцарска рецепта. В сезона на свежите ягоди се насладете на нежен вкус на бадеми, лек пълнеж от крема сирене и сметана, допълнени с аромат на маточина!

Ето и рецептата:
Продукти:
- 125 гр масло
- Щипка сол
- 4 жълтъка
- 150 гр захар /използвам сурова тръстикова захар/
- 800 гр крема сирене /използвам Филаделфия оригинал и с кисело мляко/
- 150 гр заквасена сметана
- Настъргана кора на 1 лимон
- 1 ч.л. ванилия на прах или ванилова паста
- 4 белтъка
- 500 гр ягоди
- 2 с.л. пудра захар
- 1 с.л. сок от лимон
- Стръкче мента или маточина за декорация
Приготвяне:
- Постелете дъното на форма за торта /26 см/ с хартия за печене.
- Сложете бисквитите амарети в найлонов плик и с помощта на точилка фино натрошете.
- Разтопете маслото в малка тенджера. Прибавете трохите от бисквитите и щипката сол и объркайте хубаво. Разстелете по дъното на формата и пригладете с помощта на лъжица. Поставете формата в хладилник за 30 минути.
- Загрейте фурната на 150 градуса. Режим обдухване не се препоръчва.
- Разбийте кремообразно жълтъците и захарта. Добавете крема сиренето, сметаната, кората на лимона и ванилията и разбъркайте добре. Най-накрая прибавете разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипете сместа в охладената форма за торта.
- Печете чийзкейка в предварително загрятата на 150 градуса фурна на втората релса отдолу за 75 минути. Извадете и оставете да се охлади за 3 часа.
- Почистете ягодите и ги нарежете на шайби. Поставете ги в купа, поръсете с пудра захар и лимонов сок и внимателно объркайте.
- Извадете чийзкейка от формата, декорирайте с ягоди и листенца от билките и сервирайте.
Добър апетит!
Ваша БЛАГИНА :-))